DOLAR
34,1114
EURO
38,1604
ALTIN
2.879,00
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
22°C
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
27°C

JCR, VakıfLeasing’in kredi notunu 2 basamak artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR Avrasya Derecelendirme A.

JCR, VakıfLeasing’in kredi notunu 2 basamak artırdı
29.04.2022 13:20
0
A+
A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş., Türkiye’nin ilk halka açık leasing şirketi olan Vakıf Finansal Kiralama A.Ş.’nin ‘Uzun vadeli ulusal kurum kredi rating notu’nu iki basamak yükselterek A (tr)’den AA-(tr)’ye yükseltti. Kuruluş tarafından VakıfLeasing’in görünümü ise stabil olarak teyit edildi.

 

Konuya ilişkin açıklama yapan VakıfLeasing Genel Müdürü Mustafa Erdin, yapılan değerlendirmenin önemine vurgu yaparak şunları kaydetti:

 

“JCR tarafından uzun vadeli ulusal kurum kredi rating notumuzda yapılan iki basamaklık artışı hem VakıfLeasing hem de sektörümüz açısından çok kıymetli buluyoruz. Bu değerlendirme yapılırken pek çok kriter göz önünde bulunduruluyor. Karlılık göstergelerindeki iyileşmenin içsel öz kaynak yaratmayı desteklemesi, 2021 yılında NPL oranında gerçekleşen kayda değer iyileşme ve bu oranın sektör ortalamasının altında kalması, döviz volatilitesinin etkilerini hafifleten dengeli leasing alacakları ve finansal yükümlülükler gibi. Tabii VakıfBank gibi güçlü bir bankanın iştiraki olmanın da avantajını da yaşıyoruz.”

 

“Bu artış güçlü ve itibarlı ortaklık yapımızın da sonucu”

Güçlü ve itibarlı ortaklık yapısının da JCR tarafından yapılan değerlendirmede etkili olduğunun altını çizen Erdin, VakıfLeasing olarak kurumsal yönetim uygulamalarına gösterilen yüksek uyum köklü risk yönetimi uygulamaları sürekliliğinin de öneminin altını çizdi. Leasing sektöründe deneyimli, kalifiye yönetim kadrosuyla da dikkat çeken şirketler arasında yer aldıklarını belirten Erdin, sözlerini şöyle tamamladı:

 

“Katılım Bankaları işlemlerinin sektördeki rekabeti arttırması ile son derece rekabetçi ve değişken piyasa koşullarına rağmen VakıfLeasing bu başarıyı göstermiştir.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.