DOLAR
34,1589
EURO
38,1896
ALTIN
2.918,16
BIST
9.780,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Uluslararası Bobath Terapisi-Pediatrik Rehabilitasyon Kongresi İstinye Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi

Uluslararası Bobath Terapisi-Pediatrik Rehabilitasyon Kongresi, Bobath Terapistler Derneği (BTD) ve İstinye Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Uluslararası Bobath Terapisi-Pediatrik Rehabilitasyon Kongresi İstinye Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi
27.09.2024 14:44
0
A+
A-

Uluslararası Bobath Terapisi-Pediatrik Rehabilitasyon Kongresi, Bobath Terapistler Derneği (BTD) ve İstinye Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Serebral Palsi ve ilgili nörogelişimsel rahatsızlıkları olan çocukların rehabilitasyonuna yönelik yaklaşımların paylaşıldığı kongreye farklı ülkelerden çok sayıda bilim insanı, konuşmacı, Bobath terapistleri ve rehabilitasyon profesyonelleri katıldı.

 

Avrupa Bobath Eğitmenleri Derneği’nin (EBTA) iki yılda bir düzenli olarak Avrupa ülkelerinde düzenlediği Uluslararası Bobath Terapisi-Pediatrik Rehabilitasyon Kongresi, Türkiye Bobath Terapistler Derneği (BTD) ve İstinye Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Ana teması “Eyleme Dönüşen Klinik Gerekçelendirme” olan kongreye, Avrupa ülkelerinin yanı sıra, Avusturalya’dan, Güney Afrika’dan ve ülkemizden çok sayıda bilim insanı, konuşmacı, Bobath terapistleri ile rehabilitasyon profesyonelleri katıldı.

 

Serebral Palsi ve ilgili nörogelişimsel rahatsızlıkları olan çocukların rehabilitasyonuna yönelik yaklaşımların paylaşıldığı etkinlikte, uluslararası ve ulusal tüm konuşmacılar ve katılımcılar ile, tüm Bobath terapistleri, profesyonelleri, çocuklar ve aileleri arasında deneyimlerini paylaştı, bilimsel ve klinik fikir alışverişinde bulunarak etkileşimleri teşvik etmek hedeflendi.

 

Serebral Palsili çocukların bağımsızlık düzeylerini artırmak hedefleniyor

 

Bobath Terapistler Derneği (BTD), ülkemizde serebral palsi riski olan bebekler, Serebral Palsili çocuklar ve benzeri nörogelişimsel problemi olan çocukların rehabilitasyonunda “BOBATH” konseptinin uygulanmasını, ailelere ve çocuklara ulaşmasını, uzman hekimlerle ve diğer pediatrik habilitasyon ekibi ile iş birliklerinin kurulması ve bu alanda çalışan terapistlerin eğitimine destek vermeye çalışıyor. 

 

Pediatrik Bobath Konsepti, Serebral Palsi ve ilgili nörogelişimsel rahatsızlıkları olan çocukların gözlemlenmesi, analizi ve tedavisi için bireyselleştirilmiş bütünsel bir rehabilitasyon sunuyor.  Pediatrik Bobath Konsepti, klinik gerekçelendirme yoluyla, Serebral Palsi ve nörogelişimsel/nörolojik rahatsızlıkları olan çocukları; aileleri ile iş birliği ile okullarında veya sosyal çevrelerinde potansiyellerini en üst düzeye çıkarmaya ve bağımsızlık düzeylerini artırmaya odaklanıyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı