DOLAR
34,2533
EURO
37,2085
ALTIN
3.011,41
BIST
8.754,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Salı Parçalı Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Çok Bulutlu
19°C

Türkiye’nin Yapay Zeka Zirvesi’ne sayılı günler kaldı

Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI) tarafından düzenlenen Türkiye Yapay Zeka Zirvesi, bu yıl “Yapay Zeka Çok Gerçek” teması ile 31 Ekim-1 Kasım 2024 tarihlerinde yedinci kez gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin Yapay Zeka Zirvesi’ne sayılı günler kaldı
21.10.2024 11:06
0
A+
A-

Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI) tarafından düzenlenen Türkiye Yapay Zeka Zirvesi, bu yıl “Yapay Zeka Çok Gerçek” teması ile 31 Ekim-1 Kasım 2024 tarihlerinde yedinci kez gerçekleştirilecek. TÜSİAD, TÜBİSAD gibi iş dünyasının önde gelen derneklerinin başkan ve temsilcilerinin yanı sıra yerli, yabancı teknoloji şirketleri ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, TÜBİTAK, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan isimlerin katılımıyla Türkiye’nin yapay zekalı geleceği konuşulacak. 

Yapay zekayı takip etmeyi seven herkesin merakla beklediği Türkiye’nin ilk ve en büyük Yapay Zeka Zirvesi’ne sayılı günler kaldı. İki gün sürecek etkinlik boyunca, “Yapay Zeka Çok Gerçek” temasıyla yapay zekanın farklı sektörlerdeki somut etkileri, gerçek kullanım senaryoları ve fırsatları ele alınacak. Alanında uzman isimler yapay zekanın dönüştürücü gücünü, inovasyon potansiyelini ve geleceğe dair öngörülerini paylaşacak. Katılımcılar, çeşitli yapay zeka eğitimleri ve atölye çalışmaları ile teknolojinin uygulamalı yönlerini Zirve’de keşfetme fırsatı bulacak. Zirve’nin ilk günü fiziksel olarak 31 Ekim’de Wyndham Grand İstanbul Levent‘te; ikinci günü ise 1 Kasım’da online olarak gerçekleştirilecek.

Yapay zekanın masaya yatırılacağı dopdolu 2 gün! 

Zirve, TRAI Kurucusu Halil Aksu’nun “Yapay Zeka Çok Gerçek- Artık Aramızda” başlıklı konuşmasıyla başlayacak. Ardından TÜSİAD, TÜBİSAD gibi iş dünyasının önde gelen derneklerinin başkan ve temsilcilerinin katılımıyla Türkiye’nin yapay zekalı geleceği ele alınacak. Türkiye’nin ulusal yapay zeka stratejisi ve Türkçe büyük dil modelleri gibi konuların konuşulduğu panele Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, TÜBİTAK, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan isimler katılım sağlayacak. Panellerin yanı sıra; Etiya, Yapı Kredi Teknoloji gibi yerli teknoloji şirketleri; Meta, Google, Microsoft, AWS, HPE, SambaNova gibi global teknoloji şirketlerinden uzmanlar Türkiye Yapay Zeka Zirvesi sahnesinde yerini alacak. 

İnovasyon Sahnesi’nde TRAI’nin Meta ve Hello Tomorrow Türkiye iş birliğinde gerçekleştirilen hızlandırma programı Başlat LLM Etki Programı finalisti olan yapay zeka girişimleri Demo-Day etkinliğinde yatırımcı karşısına çıkacak.  Etkinliğin odak alanlarından biri de kadınların yapay zeka teknolojilerinin geliştirilmesinde ve kullanılmasındaki temsiliyeti olacak. 

Online olarak gerçekleştirilecek zirvenin ikinci gününde ise, global pazarlara açılmış başarılı yapay zeka girişimcileri, akademisyenler ve küresel teknoloji şirketleri konuşmacı olarak yer alacak. 

280 kurum ve 1300 katılımcı bekleniyor 

2018 yılından bu yana her yıl gerçekleştirilen zirve, şimdiye kadar 600’e yakın konuşmacıya, online ve fiziksel olarak 100 binden fazla katılımcıya ev sahipliği yaptı. Bu yıl 50+ oturum, 8 panel ve 5 eğitim oturumunun gerçekleştirilmesi planlanan Türkiye Yapay Zeka Zirvesi’ne 280 kurumun katılması bekleniyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı