DOLAR
34,2053
EURO
37,1881
ALTIN
2.993,41
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Çok Bulutlu
19°C
Salı Çok Bulutlu
20°C

Prof. Dr. Şafak Dağhan’ın yüksek lisans öğrencisi ile birlikte geliştirdiği buluş faydalı model tescili aldı

Ege Üniversitesi yeni patent ve faydalı model tescilleri almaya devam ediyor.

Prof. Dr. Şafak Dağhan’ın yüksek lisans öğrencisi ile birlikte geliştirdiği buluş faydalı model tescili aldı
18.10.2024 13:43
0
A+
A-

Ege Üniversitesi yeni patent ve faydalı model tescilleri almaya devam ediyor. Ege Üniversitesinde son dönemde artan patent ve faydalı model başarılarına yeni bir tescil daha eklendi.

 Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şafak Dağhan, Uzman Hemşire Ayşe Çetin ve Mekatronik Mühendisi Muhammed Sait Dem tarafından geliştirilen Ege Üniversitesinin hak sahibi olduğu “Tıbbi Alanda Kullanılan Torbaları Ayrıştırma ve Boşaltma Cihazı” başlıklı buluş Türk Patent ve Marka Kurumundan Faydalı Model tescili aldı.

Prof. Dr. Şafak Dağhan’ı makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi özellikle son dönemde araştırma üniversitesi etiketi ile önemli başarılara imza atıyor. Üniversitemizde Ar-Ge ile  Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları konularının bir kültüre dönüşmesinden duyduğum mutluluğu belirtmek isterim. Üniversitemizde oluşturduğumuz bilim üretme ekosistemi meyvelerini hem proje olarak hem buluş hem  patent hem de faydalı model olarak veriyor. Bilime ve topluma katkı misyonumuz doğrultusunda yenilikçi ve girişimci bir anlayışla çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Şafak Dağhan hocamızı ve ekibini tebrik ediyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şafak Dağhan ise “Tıbbi alanda torbaların ayrıştırma ve boşaltma işlemlerinin otomatik olarak yapılmasını sağlayan bu cihaz; tıbbi atık miktarının azaltılmasına katkı sağlamak, sağlık kurumlarında tıbbi atık için ayrılan ödenek maliyetini önemli ölçüde azaltmak, hastane ortamında yaşanan hijyen problemlerini ve personellerin zaman kaybını önlemek amacıyla geliştirilmiştir. Bu projemiz daha önce Hemşirelik Fakültesinde düzenlenen Düşünle Gel İnovatif Proje Pazarı II yarışmasında da birincilik ödülü almıştı” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı