DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C

KOSKİ’nin projelerini inceleyen Özbekistanlı heyet Mor Şebeke’ye hayran kaldı

Heyet özellikle arıtılmış atık suların yeşil alanlarda kullanılmasını sağlayan “Mor Şebeke” ile ilgili hayranlıklarını dile getirdi.

KOSKİ’nin projelerini inceleyen Özbekistanlı heyet Mor Şebeke’ye hayran kaldı
21.09.2024 19:16
0
A+
A-
  • Heyet özellikle arıtılmış atık suların yeşil alanlarda kullanılmasını sağlayan “Mor Şebeke” ile ilgili hayranlıklarını dile getirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Türkiye’deki su ve kanalizasyon idarelerinin çalışmalarını incelemek üzere Konya’ya gelen Özbekistanlı teknik heyete ev sahipliği yaptı.

Dünya Bankası’nın yönlendirmesiyle Türkiye’ye gelen 18 kişilik heyet, Türkiye’deki su yönetimi deneyimlerini yerinde incelemek ve bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla gerçekleştirdikleri bu ziyarette, KOSKİ’nin önemli uygulamalarını yerinde gözlemledi.

ZİYARETTE SU YÖNETİMİ VE ARITMA SÜREÇLERİ İNCELENDİ

Heyet, Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’nde yapılan görüşmelerde özellikle Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) ve fiziki su kayıp-kaçakla mücadele üzerine ayrıntılı bilgi aldı. Bu sistemlerin, su kaynaklarının korunmasında ve sürdürülebilir yönetimde ne denli önemli olduğuna dikkat çekilen gezide heyet üyeleri, Konya Merkez Atıksu Arıtma Tesisleri’ni de ziyaret ederek, atık suların nasıl arıtıldığı ve arıtılmış suyun tekrar kullanımına ilişkin süreçlerin neler olduğu konusunda yerinde bilgilendirildi.

MOR ŞEBEKE SİSTEMİ HAYRAN BIRAKTI

Özbekistanlı heyet, özellikle arıtılmış suyun yeniden kullanımı ve içme suyu temini ile arıtım süreçleri hakkında detaylı bilgi aldı. Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından dünya literatürüne kazandırılan, arıtılmış atık suların yeşil alanlarda kullanılmasını sağlayan “Mor Şebeke” ile ilgili hayranlıklarını dile getiren heyet üyeleri, bu süreçlerin verimliliği ve suyun tekrar kullanıma kazandırılması konusundaki uygulamaların önemine dikkat çektiler. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin su yönetimi alanındaki deneyimlerinin, Özbekistan’daki su ve kanalizasyon idarelerine ilham verebileceği ifade eden Heyet Başkanı Dr. Shavkat Rakhmatullaev, gösterilen misafirperverlik ve paylaşılan değerli bilgiler dolayısıyla KOSKİ Genel Müdürlüğü’ne teşekkürlerini iletti.

 

Dr. Rakhmatullaev, Türkiye’nin su yönetimi konusunda geliştirdiği başarılı uygulamaların, Özbekistan’da da benzer projelerin hayata geçirilmesi için önemli bir örnek teşkil edeceğini belirtti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı