DOLAR
34,1614
EURO
38,0850
ALTIN
2.923,06
BIST
9.891,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Yağmurlu
21°C

Konya’da Bisikletseverler Tarihi ve Doğal Güzellikleri Pedal Çevirerek Keşfediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki tarihi ve doğal güzelliklerin daha iyi tanıtılması, bu alana dikkat çekilmesi amacıyla bisikletseverler için ilçelere bisiklet turları düzenlemeye başladı.

Konya’da Bisikletseverler Tarihi ve Doğal Güzellikleri Pedal Çevirerek Keşfediyor
25.09.2024 17:16
0
A+
A-

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki tarihi ve doğal güzelliklerin daha iyi tanıtılması, bu alana dikkat çekilmesi amacıyla bisikletseverler için ilçelere bisiklet turları düzenlemeye başladı.

İlk olarak Beyşehir’de gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılar, ilçede yer alan Milattan Önce 13. yüzyılın son çeyreğine tarihlendirilen Eflatunpınar Hitit Su Anıtı’nda bir araya geldi.

Buradan rehberler eşliğinde yola çıkan bisikletseverler, belirlenen güzergah boyunca Akburun, Gölkaşı ve Çiftlikköy mahalleleri arasından Beyşehir’e kadar 40 kilometre pedal çevirdi.

Tarihi ve doğal güzelliklerin daha yakından tanıtılması amacıyla düzenlenen ve yaklaşık 6 saat süren bisiklet turu, ilçe merkezindeki UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Eşrefoğlu Camisi’nde tamamlandı.

Tur boyunca oluşabilecek arızalara anında müdahale edebilmek için bisiklet tamir aracı “Bisbulans” da bisiklet ekibine eşlik etti.

BİSİKLETSEVERLER DOĞAYLA İÇ İÇE KEYİFLİ VAKİT GEÇİRDİ 

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği tura katılan Konya Altın Pedal Bisiklet Topluluğu Derneği Başkanı Haluk Ay, etkinliğin hem turizm hem de bisiklet turlarına ilginin artırılması yönünden çok güzel bir çalışma olduğunu söyledi.

Tura katılan 55 yaşındaki bisikletsever Mahmut Özcan, doğayla iç içe bir turda yer almak isteyen tüm bisikletseverleri organizasyona katılmaya davet ederek, “Harika bir proje olmuş. Belediyemiz büyük bir imkan sunmuş, teşekkür ediyorum. Beyşehir’in doğal güzelliklerini görme imkanımız oldu, çok memnun olduk. Bu çalışmaların geliştirilerek daha da fazla yapılmasını talep ediyorum” diye konuştu.

Bir diğer katılımcı Kemal Özcan da ilk uzun mesafeli sürüş deneyimini gerçekleştirdiğini belirterek, “Güzel bir havada keyifli bir sürüş gerçekleştirdik. Ben 12 yıldır Konya’da yaşıyorum. Konyalı değilim ama Konya Büyükşehir Belediyesi yaptığı hizmetlerle Konya’da yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu bana hissettiriyor. Gençlerimizin kafelerden çıkıp doğayla baş başa spor yaparak güzel vakit geçirmelerini temenni ediyorum. Bunun için de belediyenin çok güzel imkanları ve organizasyonları var” değerlendirmesinde bulundu.

Konevi Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören 9. sınıf öğrencisi İrem Naz Molla da “Konya zaten bir bisiklet şehriTurdaki en küçük üye bendim, çok heyecanlandım. Çok eğlendik, bisiklet sürmek çok zevkliydi. Bu gibi etkinliklerin daha çok artmasını istiyorum, bisiklete ilgisi olan herkesi bu gibi organizasyonlara katılmaya davet ediyorum” ifadesini kullandı.

BİSİKLETLE ŞEHİR TURLARI 

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Konya Turizm Ajansı, Beyşehir’le birlikte Vasada-Kilistra, Kızılören-Sille, Meram Tavusbaba-Dere-Altınapa bisiklet turları ile Erenkaya-Sille dağ bisiklet turları düzenliyor. Konuyla ilgili detaylı bilgi ve kayıt için https://tour.konyaturizmajansi.com adresi ziyaret edilebiliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı