DOLAR
34,2274
EURO
37,0647
ALTIN
2.994,21
BIST
8.654,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C

İBB Şehir Tiyatroları Suphi Tekniker’i Kaybetmenin Derin Üzüntüsünü Yaşıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Değerli Sanatçısı Suphi Tekniker’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor.

İBB Şehir Tiyatroları Suphi Tekniker’i Kaybetmenin Derin Üzüntüsünü Yaşıyor
21.10.2024 18:59
0
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Değerli Sanatçısı Suphi Tekniker’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor. Kederli ailesine, tüm sevenlerine ve Türk Tiyatrosu’na başsağlığı dileriz.

Suphi Tekniker için, 22 Ekim 2024 Salı günü (yarın) saat 11.00’de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde tören düzenlenecektir.

Sanatçı, 22 Ekim 2024 Salı günü Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde (1. Levent) öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Ayazağa Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.

 

SUPHİ TEKNİKER

 

Suphi Tekniker, 10 Ocak 1940 tarihinde Mersin’de dünyaya geldi. Lise eğitimini Mersin’de tamamladıktan sonra üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 1957 senesinde tiyatro oyunculuğuna merak sardı ve amatör olarak sahneye çıktı.

Muhsin Ertuğrul’un teşvikiyle 1960 yılında, İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda Kral Lear oyununda figüran olarak sahneye çıktı. 1960 senesinde sinemaya yöneldi ve senaryosunu Erdoğan Tünaş’ın üstlendiği Fatma Girik, Orhan Günşiray, Suphi Kamer gibi dönemin ünlü oyuncularının yer aldığı “Cici Katibem” isimli filmde rol alarak sinema hayatına giriş yaptı.

1975 senesinden sonra oyunculuğun yanı sıra birçok filmin de senaryosunu yazdı. Kemal Sunal’ın oynadığı “Umudumuz Şaban”, “En Büyük Şaban” ve “Hanzo” gibi popüler filmlerin senaryosuna katkıda bulunmuş; ayrıca Orhan Gencebay’ın başrol aldığı “Dil Yarası” ve “Kaptan” gibi yapımların senaryosunu da kaleme almıştır.

 

Kitapları

Ne Yazık ki Namuslu

Tiyatro’dan Sinema’ya Başrolde Darülbedayi

 

Şehir Tiyatroları’nda Rol Aldığı Oyunlar

Osmangiller

Nuh’un Gemisi

Bir Kavuk Devrildi

Evvel Zaman İçinde

Romeo Ve Juliet

Kibarlık Budalası

Gizli Mi Gizli

Sahildeki Kanepe

Pusuda

Macbeth

Güneş Batarken

Beş Katlı Binanın Altıncı Katı

III. Richard

Şu Bizim Evliya Çelebi

Susuz Yaz

Hulusi Bey’in Kızları

Aydınlanma Ateşi

Bağdat Hatun

Kafes Arkasında

Bir Sabah Gülerek Uyan

Merhaba Anneciğim

Kadınlar Arasında

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı