DOLAR
34,2271
EURO
37,2249
ALTIN
2.994,53
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Çok Bulutlu
19°C

Gürespor fırtına gibi esiyor!

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) müthiş bir sezon geçiren Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, Mersin deplasmanında Çukurova Basketbol Gelişim’i 84-55 gibi farklı bir skorla mağlup ederek yenilgisiz liderliğini sürdürdü.

Gürespor fırtına gibi esiyor!
19.10.2024 16:05
0
A+
A-

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) müthiş bir sezon geçiren Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, Mersin deplasmanında Çukurova Basketbol Gelişim’i 84-55 gibi farklı bir skorla mağlup ederek yenilgisiz liderliğini sürdürdü. Edremit temsilcisi, ligin 6. haftasında aldığı bu galibiyetle birlikte 6’da 6 yaparak şampiyonluk yolunda ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha gösterdi.

 

Mersin’de oynanan mücadelede, baştan sona oyunu domine eden Gürespor, özellikle savunma direnci ve hızlı hücumlarıyla dikkat çekti. İlk periyotta rakibi üzerinde büyük bir baskı kuran Edremit ekibi, çeyreği 23-12 önde kapattı. İkinci periyotta da aynı üstünlüğü sürdüren Gürespor, rakibine hücum fırsatı tanımayarak devreye 44-26’lık skorla önde girdi.

 

İkinci yarıda da savunma sertliğinden ödün vermeyen Gürespor, üçüncü çeyrekte farkı daha da açtı ve son periyoda 66-38 önde girdi. Maçın final periyodunda ise genç oyunculara daha fazla süre veren Edremit temsilcisi, rahat bir oyunla mücadeleyi 84-55’lik skorla tamamladı. Böylece Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, ligde namağlup ünvanını koruyarak liderliğini sürdürdü.

 

Bu önemli galibiyette Gürespor’un tecrübeli oyuncuları bir kez daha ön plana çıktı. Özellikle İrem Naz Tutar ve Channon Fluker hem savunmada hem de hücumda etkili bir performans sergileyerek galibiyette önemli rol oynadı. Ayrıca Gunesh Denise Karaoğlan, attığı kritik basketlerle farkın açılmasını sağlayarak takımına büyük katkı sağladı.

 

Gürespor’un hızlı hücumları, top paylaşımı ve savunmadaki disiplini maçın kaderini belirleyen en önemli faktörlerdi. Çukurova Basketbol Gelişim karşısında neredeyse hatasız bir oyun çıkaran Edremit ekibi, sahaya koyduğu mücadeleci kimlik ve takım ruhuyla göz doldurdu.

 

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Gürespor Başantrenörü Alper Durur, oyuncularının sergilediği performanstan memnun olduğunu belirterek, “Bu sezon her maçımızı kazanma hedefiyle çıkıyoruz. Oyuncularımız büyük bir özveriyle çalışıyor ve bu sahada karşılığını buluyor. Ancak daha kat etmemiz gereken uzun bir yol var. Şampiyonluk hedefimize ulaşmak için disiplinli bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz,” dedi.

 

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, yaptığı açıklamada, “Gürespor’umuzun galibiyet serisi hepimizi gururlandırıyor. Takımımızı yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Edremit’in adını başarıyla duyurmaya devam edecekler,” ifadelerini kullandı.

 

Ligde 6. haftayı geride bırakan Gürespor, şu ana kadar oynadığı tüm maçları kazanarak namağlup yoluna devam ediyor. Takımın hedefi, bu performansı sezon sonuna kadar sürdürürek TKBL’de şampiyonluk kupasını bir kez daha Edremit’e getirmek. Özellikle ligin üst sıralarındaki diğer takımlarla oynanacak maçlar, şampiyonluk yolunda kilit önem taşıyor.

 

Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, ligin 7. haftasında kendi sahasında ligin başarılı ekiplerinden Turgutlu Belediyespor ile karşılaşacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı