DOLAR
34,1340
EURO
38,0718
ALTIN
2.885,87
BIST
10.078,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Çok Bulutlu
27°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C

EÜ İletişim Fakültesinin uluslararasılaşma atağı devam ediyor

Ege Üniversitesi(EÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü tarafından “Kültür, Dil ve İletişim; Ortak Yasımalar” başlıklı konferans düzenlendi.

EÜ İletişim Fakültesinin uluslararasılaşma atağı devam ediyor
24.09.2024 14:17
0
A+
A-

Ege Üniversitesi(EÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü tarafından “Kültür, Dil ve İletişim; Ortak Yasımalar” başlıklı konferans düzenlendi.

Konferansa; EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Füsün Topsümer, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nahit Erdem Köker, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aylin Göztaş, Özbekistan Taşkent Devlet Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullayeva Marğuba Düsmırayovna, Özbekistan Ürgenç Ranç Teknoloji Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Matkuliyeva Marğuba Faxadovna ve bölüm akademisyenleri katıldı.

         Konferanstan önce Özbekistanlı akademisyenler, Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’i makamında ziyaret ederek hediye takdiminde bulundu.

            “Aynı kültürden besleniyoruz”

         Konferansta konuşan EÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aylin Göztaş “Özbekistan’la ortak kültürümüz, geleneklerimiz, paylaşımlarımız var. Dil ve edebiyat alanında aynı kültürden besleniyoruz. Örneğin ‘Leyla ile Mecnun’ hikâyesi Özbek kökenlidir. Âlimlerimiz, efsanelerimiz, yaşam biçimimiz, muhafaza edilen Türklük değerleri birbirine çok benziyor. Kültürümüz çok zengin.  Bazı bölgelerde ulaşılmamış değerlerimiz var. Dilde iletişimi ne kadar geliştirirsek ortak değerlere ulaşmak görünür olacaktır. Aynı dili, aynı kültürü konuştuğumuz ortamda daha rahat hissederiz” diye konuştu.

         Prof. Dr. Abdullayeva Marğuba Düsmırayovna ve Doç. Dr. Matkuliyeva Marğuba Faxadovna ise yaptıkları konuşmalarda iki ülkenin kültürleri arasında benzer ve farklı noktalara değindiler.

         Konuşmaların ardından her iki Özbekistan üniversitesi ile ortak ikili protokol anlaşmaları imzalandı. Konferansın sonunda katılımcılara “Teşekkür Belgeleri” takdim edildi.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı