DOLAR
34,0728
EURO
38,0634
ALTIN
2.834,31
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
22°C
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Açık
27°C

Egeli sanatseverler hayal güçlerini konuşturdu

Ege Üniversitesi (EÜ) Emel Akın Meslek Yüksekokulu tarafından “42.

Egeli sanatseverler hayal güçlerini konuşturdu
23.05.2022 16:00
0
A+
A-

Ege Üniversitesi (EÜ) Emel Akın Meslek Yüksekokulu tarafından “42. Kültür, Sanat ve Spor Şenliği” etkinlikleri kapsamında “Moda Tasarımında İllüstrasyon Tekniği Kullanılarak Oluşturulan Soyut Eğitimler” ve “Geleneksel Mumlama Batikle Tasarım Çalışmaları” atölye çalışmaları düzenlendi. EÜ Emel Akın Meslek Yüksekokulu kantininde gerçekleştirilen atölye çalışmalarının eğitmenliğini Arş. Gör. Esra Yarar ve Öğr. Gör. İlknur Bademci üstlendi. Etkinlikte katılımcılara illüstrasyon ve mumlama tekniği kullanılarak hazırlanan batik tasarım çalışmaları hakkında bilgi verildi. Arş. Gör. Yarar ve ve Öğr. Gör. Bademci, Egeli gençler ile birlikte tasarım örnekleri hazırladı.

 

Atölye çalışmaları hakkında bilgi veren EÜ Emel Akın Meslek Yüksekokulu Arş. Gör. Esra Yarar, “Ege Üniversitesi 42. Kültür, Sanat ve Spor Şenliği kapsamında mumlu batik ile çeşitli tasarımlar oluşturduk. Ayrıca illüstrasyonla ilgili çalışmalar yaptık. Öğrencilerimiz çeşitli kumaşlar üzerinde moda tasarımında kullanılan tasarım yöntemlerinden olan illüstrasyonu soyut şekilde kullanmayı öğrendiler. Çalışmalarımızda kumaş boyası kullanarak, mumlu batik tekniğiyle daha önceki batik tekniklerini teker teker denedik.   Ardından renkleri muhafaza ederek, batik tekniğini uyguladık” dedi.

 

Yarar, “Öğrencilerimiz, belirli metrelerde kestiğimiz kumaşlar üzerine daha sonra çanta, yastık kılıfı gibi birçok amaçla kullanabilecekleri yüzeyler oluşturdular. Böylece öğrendikleri teknikleri kumaşa uygulayan öğrencilerimiz, hem batik tekniği ile ilgili bilgi edinip, hem de tekniğin aşamalarını birebir uygulamış oldular. Bu güzel sanat etkinliğimizin gerçekleşmesine katkı sunan hocalarımıza ve etkinliğimize katılan öğrencilerimize çok teşekkür ederiz. Bir sonraki etkinliğimizde de tüm sanatseverleri aramızda görmek isteriz” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.