DOLAR
34,0704
EURO
37,9618
ALTIN
2.801,51
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Çankaya’da Dünya İlk Yardım Günü’nde farkındalık eğitimi.

Çankaya Belediyesi, Türkiye Acil Tıp Derneği işbirliğiyle 14 Eylül Dünya İlkyardım Günü’nde Halk Sağlığı Farkındalık ve Eğitim Etkinliği gerçekleştirdi.

Çankaya’da Dünya İlk Yardım Günü’nde farkındalık eğitimi.
15.09.2024 13:10
0
A+
A-

Çankaya Belediyesi, Türkiye Acil Tıp Derneği işbirliğiyle 14 Eylül Dünya İlkyardım Günü’nde Halk Sağlığı Farkındalık ve Eğitim Etkinliği gerçekleştirdi. Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen etkinliğe çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Çankaya Belediyesi ve Türkiye Acil Tıp Derneği 14 Eylül Dünya İlkyardım Günü’nde farkındalık yaratmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Uğur Mumcu Parkı’nda gerçekleşen Halk Sağlığı Farkındalık ve Eğitim Etkinliğine ASELSAN ve Çankaya bölgesinde yer alan sağlık kuruluşları da destek verdi. “1 An, 1 Hareket, 1 Hayat Kurtarabilir” temasıyla gerçekleşen etkinliğe, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Özsoy, Çankaya Belediyesi meclis üyeleri, CHP Çankaya İlçe Kadın Kolu Başkanı Şengül Öncü Kurumlu, CHP Kadın Kolları Genel Merkez MYK’sı ve çok sayıda Çankayalı katıldı.

Farkındalık eğitiminde TATD Yönetim Kurulu Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bülent Erbil, sağlık görevlileriyle birlikte vatandaşlara solunumu ya da kalbi durmuş hastalara ilkyardımda nasıl müdahale edileceğini uygulamalı eğitimle anlattı.

Etkinlikte erken müdahalede ilk yardımın önemine vurgu yapılırken kalp masajı ve otomatik şok cihazının kullanımı hakkında da eğitim verildi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı