DOLAR
34,2271
EURO
37,2249
ALTIN
2.994,53
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Parçalı Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

Başkan Tugay: Kadın ve çocuk cinayetleri politiktir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.

Başkan Tugay: Kadın ve çocuk cinayetleri politiktir
20.10.2024 20:57
0
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay, eski eşi tarafından silahla vurulduktan sonra mucize eseri yaşama tutunan Park ve Bahçeler Dairesi personeli Özge Polat’ı ziyaret etti. Kadın ve çocuklara yönelik artan şiddet olaylarına karşı en önde olacaklarını ifade eden Başkan Tugay, “Kadın ve çocuk cinayetleri politiktir. Şiddete karşı kınamanın önüne geçip topyekûn mücadeleyi başlatmak zorundayız” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi’nde görev yaparken eski eşi tarafından silahlı saldırı sonucu yaralanan Özge Polat’ı ziyaret etti. Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım servisinde gördüğü tedavinin ardından hayati tehlikeyi atlatarak genel cerrahi servisine alınan Özge Polat ile bir araya gelen Başkan Dr. Cemil Tugay’a eşi Öznur Tugay ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Müge Deniz Bal eşlik etti.  Başkan Tugay, ziyarette Özge Polat’ın sağlık durumuyla ilgili detaylı bilgi alarak kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti. Polat ise bu süreçte destek olan herkese teşekkür ederek yaşadığı şiddeti hiçbir kadının bir daha yaşamamasını diledi. 

“Geçmişin izlerini silemeyiz ama şiddet sarmalının önüne geçebiliriz”
Ziyaret sonrası konuşan Başkan Tugay, “Bugün değerli çalışma arkadaşım Özge Polat’ı ziyaret ettim, sağlık durumuyla ilgili bilgi aldım. Olayın yaşandığı andan beri süreci yakından takip ediyoruz. Ağır yaralanmasına rağmen büyük bir yaşam mücadelesinin sonunda mucize şekilde hayata tutundu.  Kendisi ve kıymetli çocukları için, bizler için şu an en mutlu olduğumuz konu bu. Özge’nin sağlık durumu her geçen gün iyiye gidiyor, konuşabiliyor, yemek yiyebiliyor. Ama unutmayalım ki asıl konu, kadınların, çocukların şiddete maruz kalmadığı bir ülkeyi kurmaktır. Özge’nin ve çocuklarının bundan sonraki hayatında bizler üstümüze düşen ne varsa yapacağız. Yaşananların izlerini elbette silemeyiz. Ama Özge’yle yarınlara umut olabilir, bu şiddet sarmalının önüne geçebiliriz” ifadelerini kullandı. 

“Kadın cinayetleri politiktir”
Başkan Tugay, son yıllarda artan şiddet olaylarının endişe verici olduğunu belirterek “Türkiye’de kadına yönelik şiddete karşı mücadelenin sadece söylemlerden ibaret olmaması lazım. Bugüne kadar yapılan hamleler, alınan kararlar, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması bizi bugüne sürükledi. Her geçen gün daha ağır bir şiddet vakasıyla karşı karşıyayız. Kadın cinayetleri tesadüf değil politiktir. Minik bebeklerin üç kuruş uğruna katledilmesi kader değil politiktir. Tüm bunların temelinde eğimde, ekonomide, sosyal hayatta yaşanan çürüme vardır. Şiddete karşı kınamanın önüne geçip topyekûn mücadeleyi başlatmak zorundayız. Bunu yerel yönetimlerden merkezi iktidara, sivil toplum kuruluşlarından sanatçılara hep beraber yapacağız. Türkiye’nin şiddetle imtihanı birkaç kişinin kararına bırakılamaz. Bu ülkede sevgiyi yeniden, hep birlikte yeşertmek zorundayız. Ben şahsım ve İzmir Büyükşehir Belediyesi adına bu mücadelede en önde yer alacağıma söz veriyorum. Kadın ve çocukların güvenle yaşayabildiği, korkmadan umutla yarınlara bakabildikleri bir kenti, bir ülkeyi birlikte kuracağız” diye konuştu. 

Sağlık durumu iyiye gidiyor 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan 34 yaşındaki Özge Polat, 7 Ekim sabahı işe gitmek için Çiğli Güzeltepe Mahallesi’ndeki evinden çıktığı sırada eski eşi tarafından silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırı sonucu Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Özge Polat, yoğun bakım servisinde gördüğü tedavinin ardından hayati tehlikeyi atlatarak genel cerrahi servisine alındı. Sağlık durumu iyiye giden Özge Polat’ın biri 16 yaşında erkek diğeri 11 yaşında kız olmak üzere iki çocuğu bulunuyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı