DOLAR
34,1898
EURO
37,2336
ALTIN
2.990,19
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Çok Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
20°C

Başkan Böcek: ‘Antalya tropikal meyve üretiminde marka olacak,’

Gazipaşa Belediyesi’nin 14.

Başkan Böcek: ‘Antalya tropikal meyve üretiminde marka olacak,’
18.10.2024 18:00
0
A+
A-

Gazipaşa Belediyesi’nin 14. Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali’nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’yı tropikal meyve üretiminde bir marka haline getirmek için çaba göstermeye, daha geniş pazarlara ulaşması için destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’nın Alanya ve Gazipaşa ilçelerini ziyaret etti. Özel, Alanya Belediyesi, CHP Alanya İlçe Başkanlığı, Alanya Kalesi ve Gazipaşa Belediyesi’ni ziyaret ederken, 14. Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali’nin de açılışını gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Özel’e programında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhitin Böcek de eşlik etti. Başkan Böcek, 14. Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali’nin açılışında yaptığı konuşmada, Gazipaşa’nın 50’nin üzerinde tropikal meyve üretimiyle Türkiye’nin gururu olduğunu söyledi

YERELDEN KALKINMA DESTEKLERİ

Yüksek maliyetler altında ezilen üreticinin hayatını kolaylaştırmak, dertlerine derman olmak için var güçleriyle çalıştıklarını dile getiren Başkan Böcek, şunları kaydetti: “Yerelden kalkınma hedefiyle üreticimize akıllı tarım uygulamaları, 25 adet kapalı devre sulama sistemi, yüzde 85’i aşan enerji desteği sağlıyoruz. Bunun yanı sıra, fide, fidan ve tohum desteğinden, ipek böcekçiliğinin yaygınlaştırılmasına, biyolojik mücadeleden çiftçi eğitimlerine, arı otu tohumundan kovan desteğine, veterinerlik hizmetlerinden yem desteğine, süt tankından hamur yoğurma makinesi desteğine kadar her daim üreticimizin yanında yer alıyor, gelirinin artmasına büyük destek sağlıyoruz. Ayrıca kadın kooperatiflerinin üretim tesisleri ve satış alanlarını da destekliyoruz. Antalya Gastronomi Festivalimizin 3’üncüsünün açılışını bu yıl tropikal ürün hasadıyla Alanya’da yaptık. Gastronominin, coğrafi işaretli ürünlerimizin arttırılması ve tanıtımı konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” 

ANTALYA MARKA HALİNE GELECEK

Nar festivalinin Antalya’nın tropikal ürünlerini, tarımsal potansiyelini dünya çapında tanıtmaya önemli katkı sağladığını da anlatan Başkan Muhittin Böcek, “Antalya’yı tropikal meyve üretiminde bir marka haline getirmek için çaba göstermeye, daha geniş pazarlara ulaşması için destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı