DOLAR
34,2496
EURO
37,0912
ALTIN
3.009,71
BIST
8.696,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman: “Buca’yı kirletenlerin gözünün yaşına bakmayacağız”

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, yapılan tüm uyarılara rağmen Seyhan Mahallesi’ndeki boş araziye çöp ve moloz dökmeyi sürdüren kişi ve firmalara seslenerek, “Buca kimsesinin çöplüğü değil.

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman: “Buca’yı kirletenlerin gözünün yaşına bakmayacağız”
22.10.2024 11:32
0
A+
A-

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, yapılan tüm uyarılara rağmen Seyhan Mahallesi’ndeki boş araziye çöp ve moloz dökmeyi sürdüren kişi ve firmalara seslenerek, “Buca kimsesinin çöplüğü değil. Kirletenlerin gözünün yaşına bakmayacağız” dedi.

 

Buca Belediyesi’nin sosyal medya ve basın yoluyla yaptığı uyarılara uymayan kişi veya firmalar, Seyhan Mahallesi’nde bulunan boş araziye çöp ve moloz dökmeyi sürdürüyor. Sık sık alanda temizlik çalışması gerçekleştiren Buca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, dün gelen ihbar üzerine yeniden bölgeye gitti. Arazinin tamamen çöp ve moloz yığını ile dolu olduğunu gören ekipler, kepçe ve kamyonlarla alana girerek, iki gün süren bir çalışma gerçekleştirdi. Bölgedeki sıkıntının devam etmesinin kendilerini üzdüğünü belirten Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Aynı bölgeyi düzenli aralıklarla temizlemek zorunda kalıyoruz. Bu konuda kararlılığımızı daha önce ifade etmiştik. İlçemizin hangi noktasında olursa olsun kaçak moloz dökenleri yakaladığımız anda en üst sınırdan ceza keseceğiz. Buca kimsesinin çöplüğü değil. Kirletenlerin gözünün yaşına bakmayacağız” dedi.

 

“HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYORLAR”

Vatandaşlardan çevre temizliği konusunda duyarlı olmalarını isteyen Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, etrafa kontrolsüzce bırakılan atıkların halk sağlığı açısından büyük tehlike oluşturduğunu ifade ederek, “İnsanlarımızın evlerine gösterdiği hassasiyeti, yaşadıkları kente karşı da göstermelerini istiyoruz. Büyük fotoğrafa baktığımızda Buca hepimizin yuvası… Yaşadığımız kente ve insanlara karşı sorumluluğumuz olduğu gibi bu kentte yaşayacak gelecek nesillere karşı da borcumuz var” diye konuştu.

 

PARA CEZASI UYGULANIYOR

 

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, açık alanlara kaçak moloz ve çöp dökenlere Kabahatler Kanunu’nun 41/4 Maddesi’ne göre cezai işlem uygulanacağı, buna göre gerçek kişilere üst limit olan 63 bin 683, tüzel kişilere ise 106 bin 229 lira para cezası kesileceği bildirildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı