DOLAR
34,2496
EURO
37,0912
ALTIN
3.009,71
BIST
8.696,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Odeabank İstanbul Tiyatro Festivali’nde “Bu İşte Bir Kadın Var” ile sanata iz bırakıyor

Kadının ve kız çocuklarının güçlenmesini için sosyal fayda projelerini hayata geçirmeye devam eden Odeabank, 28.

Odeabank İstanbul Tiyatro Festivali’nde “Bu İşte Bir Kadın Var” ile sanata iz bırakıyor
22.10.2024 11:30
0
A+
A-

Kadının ve kız çocuklarının güçlenmesini için sosyal fayda projelerini hayata geçirmeye devam eden Odeabank, 28. İstanbul Tiyatro Festivali’nde kadınların yaratıcılığını ve vizyonunu sahneye taşıyan ‘Bu İşte Bir Kadın Var’ seçkisine, dördüncü kez tema sponsoru oluyor. “Bu İşte Bir Kadın Var” seçkisinde bu yıl yerli yapımlar Martı Mıyım? ve Nora (Bir Bebek Evi) oyunları tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

 

Odeabank, kadın üretimini desteklemek ve görünürlüğünü artırmak amacıyla tasarladığı “Bu İşte Bir Kadın Var” temasıyla İstanbul Tiyatro Festivali’nde dördüncü kez tema sponsoru olarak yer alıyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 28. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında sahnelenecek özel seçki, izleyicileri kadın üretiminin ve bakış açısının ilham verici yolculuğuna çıkaracak.

 

22 Ekim – 19 Kasım tarihleri arasında, Mehmet Birkiye küratörlüğünde izleyiciyle buluşmaya hazırlanan 28. İstanbul Tiyatro Festivali, Türkiye’den ve yurtdışından toplam 19 tiyatro, performans ve dans gösterisine ev sahipliği yapacak. Festival programında yer alan “Bu İşte Bir Kadın Var” seçkisinde bu yıl tiyatro sahnelerinin öne çıkan isimleriyle iki yerli yapım yer alıyor. Seçkide, Anton Çehov klasiği Martı oyunundan uyarlanan “Martı Mıyım?” ve Henrik İbsen’in değindiği meseleyle bugün hala güncelliğini korumaya devam eden Nora (Bir Bebek Evi) oyunları izleyiciyle buluşacak.

Bugünün Çehov karakterlerinin radikal dönüşümü

 

Bol ödüllü topluluk Tiyatro BeReZe, Çehov’un Martı’sından uyarladığı yeni yapımı “Martı mıyım?” oyununda çağımızın radikal dönüşümlerinin gölgesinde geçmişi kutsama eğilimindeki bugünün Çehov karakterlerine hayat veriyor. Sezin Akbaşoğulları, Sanem Öge, Tolga İskit, Nazlı Bulum ve Erkan Uyanıksoy’un rol aldığı bu incelikli oyun, sahnede hem kurgu ile gerçeği hem de geçmişi, şimdiyi ve geleceği birlikte yaşatıyor. “Martı Mıyım?” oyunu, 4 ve 5 Kasım’da Alan Kadıköy’de tiyatro severlerin beğenisine sunulacak. 

 

Toplumun evlilik ideallerine eleştirel bir bakış açısı

 

Kadın ve erkeğin evlilikteki geleneksel rollerini sorgulayan Nora (Bir Bebek Evi), bir yandan feminist bir metin kabul edilmekle birlikte diğer yandan Nora’nın hikâyesinde her bireyin toplumsal baskılara karşı kendini özgürce var edebilme çabasını anlatıyor. Tuğçe Altuğ öncelikli olarak kadın hikâyeleri anlatmak için kurduğu Tiyatro Circa’nın bu ilk yapımı Nora (Bir Bebek Evi)’nde Nora’ya hayat verirken sahnelerin özlenen ismi Deniz Celiloğlu, başarılı oyuncular Özlem Öçalmaz, Cem Avnayım ve Emrah Özdemir de ona eşlik ediyor. Oyun, 30 ve 31 Ekim’de, Zorlu PSM’nin Turkcell Platinum Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı