DOLAR
34,2271
EURO
37,2249
ALTIN
2.994,53
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Çok Bulutlu
19°C
Salı Çok Bulutlu
20°C

Çankaya’nın iklim değişikliği ve sürdürülebilir enerji eylem planı hazırlanıyor.

Çankaya Belediyesi, ilçeyi iklim değişikliğine dirençli, uyumlu, güvenli, sürdürülebilir ve yenilenebilir enerjiye erişebilen bir kent olmaya hazırlıyor.

Çankaya’nın iklim değişikliği ve sürdürülebilir enerji eylem planı hazırlanıyor.
15.10.2024 19:26
0
A+
A-

Çankaya Belediyesi, ilçeyi iklim değişikliğine dirençli, uyumlu, güvenli, sürdürülebilir ve yenilenebilir enerjiye erişebilen bir kent olmaya hazırlıyor. İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı hazırlıklarına başlayan Çankaya Belediyesi, bu plan ile ilçenin enerji tüketimini azaltma, sera gazı emisyonlarını kontrol altına alma ve iklim değişikliğine uyum sağlama hedeflerini oluşturacak.

Çankaya Belediyesi, Çankaya’nın geleceği için çalışıyor. İlçeyi iklim değişikliğine dirençli, uyumlu, güvenli, sürdürülebilir ve yenilenebilir enerjiye erişebilen bir kent olmaya hazırlayan belediye, bu süreçteki ilk adımı attı.  İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı hazırlıklarına başlayan Çankaya Belediyesi, bu plan ile ilçenin enerji tüketimini azaltma, sera gazı emisyonlarını kontrol altına alma ve iklim değişikliğine uyum sağlama hedeflerini oluşturacak. Eylem planının oluşturulması için Kasım ve Aralık aylarında iç ve dış paydaşlar toplantısına hazırlanan Çankaya, planı STK ve üniversitelerle işbirliği içinde yürütecek.

PLAN, DÖRT TEMEL ÜZERİNDE OLUŞACAK
Çankaya Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hazırlanacak plan, dört temel unsur üzerinde şekillenecek. İlk olarak, mevcut durum analizi ile Çankaya’nın enerji tüketimi, sera gazı emisyonları ve iklim değişikliği etkilerine dair veriler değerlendirilecek. Ardından, etkilenebilirlik, risk, fırsat ve kırılganlık analizleri yapılacak; bu aşamada iklim değişikliğinin ilçedeki potansiyel riskleri ve toplumsal etkileri de belirlenecek.

Üçüncü aşama olarak, planın vizyon ve hedefleri net bir şekilde belirlenerek, Çankaya’nın iklim değişikliğiyle mücadelede ulaşmak istediği noktalar tanımlanacak. Son aşamada ise çözümler ve öncelikler belirlenerek, enerji verimliliği ve emisyon azaltımına yönelik eylem stratejileri oluşturulacak.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARINA YÖN VERECEK
Çankaya’nın sürdürülebilir enerji kullanımı ve iklim eylemi konularında belirlenmiş hedeflerini içerecek plan, kent için de stratejik bir doküman olacak. Çankaya’nın enerji verimliliğini arttırmak, yenilenebilir enerji kullanımını teşvik etmek, sera gazı emisyonlarını azaltmak gibi hedeflere odaklanarak hazırlanacak çalışmalar,  2050 yılına kadar kentsel sürdürülebilirlik çabalarına yön verecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı