DOLAR
34,1055
EURO
38,0941
ALTIN
2.873,46
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
22°C
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Ayrancı pazar yeri her hafta Perşembe günü kadınlar için kuruluyor

Çankaya Belediyesi, kadın emeğini görünür kılmak ve kadınların ekonomik olarak güçlenmelerini desteklemek amacıyla “Kadın Emeği Pazarı” kurdu.

Ayrancı pazar yeri her hafta Perşembe günü kadınlar için kuruluyor
20.09.2024 15:37
0
A+
A-

Çankaya Belediyesi, kadın emeğini görünür kılmak ve kadınların ekonomik olarak güçlenmelerini desteklemek amacıyla “Kadın Emeği Pazarı” kurdu. El emeği ürünlerini stantlarda sergileyen kadınlar her hafta Perşembe günü Ayrancı Pazar Yeri’nde satış yapacak.

 

Çankaya Belediyesi, kadınların sosyal hayata ve istihdama eşit katılımını sağlamak amacıyla projeler üretmeye devam ediyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları ile “Mor Bayrak” sahibi olan Belediye, Çankaya ilçesinde ikamet eden ve el emeği ürünler üreten kadınları desteklemek için “Kadın Emeği Pazarı” kurdu. Kadınlar, her hafta kurulan stantlarda ürünlerini satma imkanı bulacak. Stantlar, her hafta perşembe günü 10.00- 20.00 saatleri arasında Dikmen Caddesi No:61’de bulunan Ayrancı Kapalı Pazar Yeri’nde ziyaret edilebilecek.

KADIN EMEĞİ İLE MUTLU PAZARLAR

19 Eylül’de açılışı yapılan pazarda kadınlar, çantadan deri ürünlerine, takıdan, amigurumi oyuncaklara, heykelden tabloya kadar birbirinden çeşitli el emeği göz nuru ürünlerini Başkentlilerle buluşturdu. Satış yapan kadınlar, hem ziyaretçilerin ilgisinden hem de belediyenin kendilerine sağladıkları imkandan duyduğu memnuniyeti dile getirdiler.

 

Çankaya Belediyesi tarafından kurulan birçok pazarda ürünlerini sattığını söyleyen Handan Ceyhan, “Yıllardır çok sevdiğim ürünleri satıyorum. Belediyenin bu hizmetinden çok memnunum. Bize böyle bir olanak sağladıkları için çok teşekkür ediyoruz. Her Perşembe günü Ayrancı Pazarı’nda el emeği göz nuru ürün almak isteyen bütün Ankaralıları buraya davet ediyoruz” dedi.

 

ÖĞRENCİLER DE EL EMEĞİ ÜRÜNLERİNİ SATIŞA SUNDU

Hacettepe Üniversitesi’nde son sınıf öğrencisi olan ve aynı zamanda kendi ürünleriyle bütçesine katkı sağlamak isteyen Ela Toku, “Kadınlara yönelik bu destekleyici davranışından dolayı Çankaya Belediyesi bizim kalbimizde bir noktada” sözleriyle projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Kadınların satış yaptığı bir pazarda ilk kez stant açtığını ifade eden Görkem Ezgi Göksu ise “İlk defa katılıyorum. Çok güzel bir olanak bizim için. Sayın Başkanımıza da teşekkür ediyoruz. Pazarı herkesin gelip görmesini istiyoruz çünkü çok güzel el işçiliği ürünler var. Kadınlar, sadece evde yemek ve temizlik yapmak ya da çocuk bakmaktan ibaret olmadıklarını gösterebilecekleri bir mecra buldular bu açıdan çok mutluyuz” diye konuştu.

 

120 STANTTA 120 KADINA GELİR DESTEĞİ

Kadın Emeği Pazarı’nda satış yapmak isteyen kadınlar gıda, hazır ve ikinci el ürün dışındaki el emeği ürünleriyle başvurabiliyor. Stant ücretleri sembolik olup yalnızca başvuru yapan kişi kullanabiliyor. 120 stantta 120 kadına gelir desteği verilen Kadın Emeği Pazarı ile ilgili detaylara https://basvuru.cankaya.bel.tr/etkinlik adresinden ulaşım sağlanabilir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı